Известие

Collapse
No announcement yet.

Info za normalnata temperatura

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Info za normalnata temperatura

164-93г. ТД,колко трябва да е нормалната ми температура ?Средата ми е 70 градуса,което по принцип май е ниско,най лошото е че стои на 65 градуса.Термостата може би е читав,защото загрява за 8-10 минути от които 5 на място но после не иска да качи повече от 65.Ако може малко помощ и евентуално колко струва нов термостат и къде се намира и как се сменя.Като че ли въпросите станаха страшно много,но предварително изказвам огромна благодарност на помогналите.

Сетих се че и друг проблем имам,не работи подгряването на задното стъкло и огледалата.Бутона свети и на таблото дава индикация обаче не подгрява.
    164 2.5 TD 93г.

термостата отваря на 81-85 градуса. При положение,че е леко клеясала клемата на датчика,температурата ти е в нормата
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Нормалната тенпература е 85* т.с стрелката седи малко над 80* Термостат е 47лв оригинален но с връзки.Иначе към 60 отива.3 шестогарама отвиваш, маркуча и се сваля.

Подгряването на огледалата се включва с копчето,но някой огледала имът допълнителен датчик който не се включва докато не падне температурата по -2-3-4* незнам колко точно.За стъклото провери релето, бушончето и кабелите в багажника.То е на едно с огледалата.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

На моделите Супер на средата температурата е 70 градуса.На мойта като съм в движение е 70,като изка4вам баир и види зор отива към 80.Максимума,на който стига е 86 приблизително,когато отваря напълно термостата и температурата запо4ва да пада. На по-стария модел на средата температурата е обозна4ена на 80 градуса
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от Keffo
          Нормалната тенпература е 85* т.с стрелката седи малко над 80* Термостат е 47лв оригинален но с връзки.Иначе към 60 отива.3 шестогарама отвиваш, маркуча и се сваля.
          Къде ги видя термостатите за 47 лв. Можеш ли да ми осигуриш един, че аз пък имам проблем с термостата (май... ) не ще да загрява колицата. Турих му един лист отпред на радиатора, та сега загрява по-добре. ама като питах за термостати ми казаха цена около 100 лв нови. Втора употреба не успях да намеря. Та ако ме уредиш с нов за около 50 кинта ще има черпене
          Alfa Romeo 164 Super TD 2,5

Comment

в София можеш да намериш термостата в опаковка на WAHLER за около 60лв,ама не мога да се сетя къде ги имаше...в опаковка на Алфа е към 100лв
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от machina_nervosa
              Къде ги видя термостатите за 47 лв. Можеш ли да ми осигуриш един, че аз пък имам проблем с термостата (май... ) не ще да загрява колицата. Турих му един лист отпред на радиатора, та сега загрява по-добре. ама като питах за термостати ми казаха цена около 100 лв нови. Втора употреба не успях да намеря. Та ако ме уредиш с нов за около 50 кинта ще има черпене
              За Вахлер термостат питай тука:
              кв. Кръстова Вада, ул. 485 № 39
              Тел.: 624 214, 624 215, 624 216
              Факс: 624 214, 624 215, 62
              email: office@vdauto.com
              WEB сайт: www.vdauto.com

Има и ефтин варянт с термостат от 33(27лв) като се разпробиваше с мяколко мм леглото на лостчето така че да отваря на 86*
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                На мойта като съм в движение е 70,като изка4вам баир и види зор отива към 80.Максимума,на който стига е 86 приблизително,когато отваря напълно термостата и температурата запо4ва да пада.
                70* не е нормална температура!На дълъг път при 130-150 пада на 80*на байр зависи отива или на 90 или на 100 с много ръчка.100 също не е нормално,но истината е някъде там.... по средата(85*) Преди си играх много с тия термостати.Почва да отваря при 78-80* а напълно отворен е при 85-88*
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

За Вахлер термостат питай тука:
                  кв. Кръстова Вада, ул. 485 № 39
                  Тел.: 624 214, 624 215, 624 216
                  Факс: 624 214, 624 215, 62
                  email: office@vdauto.com
                  WEB сайт: www.vdauto.com

Има и ефтин варянт с термостат от 33(27лв) като се разпробиваше с мяколко мм леглото на лостчето така че да отваря на 86*
                  Питах във ВД ауто, казаха ми че вече не получавали термостати за 164 ТД. Ей сега ще падне едно търсене ... или трябва да минавам на евтиния вариант... който между другото какъв е? На какъв термостат се разпробива и къде

П.П. пред старите телефони на ВД Ауто трябва да се сложи 8
                  Alfa Romeo 164 Super TD 2,5

Comment

Ефтиния варянт е с термостат от Алфа33.Купува се с капачката но взимаш само термостата.На него пише 96* Незнам точно от каква 33-ка е. В магазина на Оборище така обясниха. Разпробива се леглото на лостчето на твоята капачка с няколко милиметра да отваря на 85*
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

A takaaa...

Ефтиния варянт е с термостат от Алфа33.Купува се с капачката но взимаш само термостата.На него пише 96* Незнам точно от каква 33-ка е. В магазина на Оборище така обясниха. Разпробива се леглото на лостчето на твоята капачка с няколко милиметра да отваря на 85*

Взима се термостат от------- 3.0V6 --------

Comment

най-добре си тарси термостат какъв си требе,нали някой във взаимозаменяеми 4асти беше писал,4е става от Вояджър и е по-евтин
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: A takaaa...

Първоначално публикувано от dodo2

Взима се термостат от------- 3.0V6 --------
                          Все пак идеята е за ефтин варянт
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                          X